Producten

Productgroepen met productvoorbeelden en informatie over materialen en productietechnieken

Technieken

Productietechnieken met productvoorbeelden en informatie over materialen

Materialen

Toegepaste materialen met productvoorbeelden en informatie over productietechnieken

Cases

Voorbeelden van recent uitgevoerde projecten met opdrachtgevers

Mikroverbonddelen voor magneetventielen

ZORGE-HOFFMANN biedt maatwerk oplossingen in microverbonddelen voor de ventieltechnologie, waaronder onderdelen voor mediumgescheiden magneetventielen.

Mediumgescheiden ventielen worden onder andere toegepast in analytische en medische diagnostiek, de drukindustrie voor inkten, de luchtvaartindustrie, in brandstofcellen, microfluidische toepassingen en waterbehandeling.

In mediumgescheiden ventielen wordt de ventielaandrijving gescheiden van het medium. Daarmee zijn dit soort ventielen geschikt voor toepassingen waarin geen vervuiling mag optreden of hoge bestendigheid is vereist tegen agressieve media. Daarbij mag het medium alleen in contact komt met inerte materialen.

Naast de afdichtingsdrager (een microverbonddeel van RVS of thermoplast met rubber afdichting) bevat een mediumgescheiden ventiel ook een membraan en een lagerafdichting, beide microverbonddelen uit rubber.

Onze partner Hoffmann GmbH uit Duitsland heeft zich in microverbonddelen gespecialiseerd. De speciaal voor deze toepassingen ontwikkelde elastomeren (EPDM, NBR, FPM, FFPM) zijn FDA-(Bfr-) en UL94 V0 geschikt. Alle onderdelen worden gemaakt binnen een tolerantiebereik van +/- 0.025 tot +/- 0.05 mm, hebben een oppervlaktegladheid van Rmax4 en een maximale vlies van 0.05 mm. Voor het maken van meerdere varianten afdichtingsdragers voor 2/2 en 3/2-weg ventielen zijn speciale modulaire matrijzen ontwikkeld.