Producten

Productgroepen met productvoorbeelden en informatie over materialen en productietechnieken

Technieken

Productietechnieken met productvoorbeelden en informatie over materialen

Materialen

Toegepaste materialen met productvoorbeelden en informatie over productietechnieken

Cases

Voorbeelden van recent uitgevoerde projecten met opdrachtgevers

Rolmembraan in drinkbekers

Voor een gerenommeerde fabrikant van kunststof consumentenproducten produceert Zorge siliconen rolmembranen voor drinkbekers. Deze rolmembranen dienen als afsluiter, waarbij het rolgedrag van het membraan een belangrijke rol speelt bij het openen en sluiten van het mondstuk.

Aan een dergelijk onderdeel worden een aantal eisen gesteld. Het materiaal moet bestand zijn tegen langdurige mechanische belastingen. Ook moet het materiaal vaatwasbestendig zijn, bestand zijn tegen verschillende media en vooral voldoen aan criteria die verband houden met veiligheid voor contact met voedselwaren. Voor een goede afsluitfunctie is nauwkeurigheid in maatvoering, wanddikteverloop en symmetrie in de rondheid erg belangrijk.

Om deze redenen worden de membranen geproduceert met LIM-technologie uit een voedsel contact geschikt LSR siliconen materiaal. De delen worden na productie nagehard om aan alle internationale standaarden (waaronder EC 1935/2004) te voldoen betreffende voedselveiligheid. Het productieproces is volledig geautomatiseerd zonder handmatige voor- of nabewerkingen aan de producten.