Producten

Productgroepen met productvoorbeelden en informatie over materialen en productietechnieken

Technieken

Productietechnieken met productvoorbeelden en informatie over materialen

LSR spuitgieten

Een bijzondere specialiteit van Zorge is het spuitgieten van vloeibaar siliconen rubber (LSR) oftewel liquid injection moulding (LIM). Zorge heeft vele jaren ervaring in het spuitgieten van siliconen onderdelen uit LSR. Deze techniek biedt een alternatief voor het maken van onderdelen uit solid siliconen.

Meer productiviteit en ontwerpmogelijkheden
Het spuitgieten van LSR verloopt geheel geautomatiseerd. Dit biedt een hoge procesbetrouwbaarheid en kwaliteit van producten. Een typische eigenschappen van LSR materiaal is de snelle vernetting. Dit resulteert in kortere cyclustijden, hoge productiviteit en kan de stukprijzen aanzienlijk verlagen in vergelijking tot traditionele verwerkingstechnieken van siliconen rubber. Daarnaast beschikt LSR over een zeer hoge vloeiweg-wanddikte verhouding. Daarmee kunnen zeer kleine of zeer nauwkeurige precisieonderdelen worden gemaakt, of onderdelen met zeer dunne wanden.

2K LSR spuitgieten
LSR spuitgieten kan ook met 2K techniek. Hierbij wordt in één cyclus door middel van een draaimatrijs een kunststofdeel omspoten met een siliconen component (2K). Ook kan er door middel van aparte inzet van het kunststofdeel een omspuiting met LSR worden gemaakt (K+K).

Modulaire matrijsconcepten
Zorge maakt onder andere gebruik van modulaire matrijsconcepten met uitwisselbare koudkanaalsystemen. Omdat deze koudkanaaldelen niet worden doorberekend in de matrijskosten kan dit grote besparingen opleveren in vergelijking tot andere matrijsaanbieders. Ook bieden onze mogelijkheden aanzienlijk meer flexibiliteit bij het ontwerpen, bemonsteren en opschalen van productie.

Bekijk meer productvoorbeelden

Materialen

Toegepaste materialen met productvoorbeelden en informatie over productietechnieken

Cases

Voorbeelden van recent uitgevoerde projecten met opdrachtgevers