Producten

Productgroepen met productvoorbeelden en informatie over materialen en productietechnieken

Technieken

Productietechnieken met productvoorbeelden en informatie over materialen

Waterstraalsnijden

Watersnijtechniek (watersnijden, waterjet cutting) is een techniek om snel en flexibel onderdelen uit plaatmaterialen te maken zonder dat daarvoor gereedschap nodig is zoals bij stansen of stempelen. Dé eigenschap van watersnijden is dat tijdens het snijden geen warmte vrijkomt zoals bij lasersnijden of plasmasnijden. Hierdoor blijven materiaaleigenschappen behouden en ontstaan geen thermisch belaste zones. ZORGE heeft 25 jaar ervaring in het watersnijden van onderdelen uit meest uiteenlopende materialen.

Water & abrasief
Ons watersnijcentrum is uitgerust met machines voor het snijden met puur water alsmede met water/abrasief mengsel.

Puur water wordt gebruikt voor het snijden van zachte materialen zoals rubber, celrubber, schuimmaterialen en pakkingmaterialen.

Abrassief wordt toegepast voor het snijden van harde materialen zoals metalen (staal, RVS, aluminium, messing, titaan), keramiek en composieten.

Productief & efficient
Snijtafels zijn voorzien van meerdere snijkoppen en wisseltafels om zo kostenefficiënt mogelijk te snijden. Afhankelijk van de mogelijkheden en vereiste snijkwaliteiten kan in meerdere lagen tegelijk worden gesneden. Om materiaal zo efficiënt mogelijk te benutten, maken we bij de voorbereiding gebruik van speciale nesting programma’s.

Loonwerk
Naast voorradige materialen snijden we ook aangeleverde materialen.

Bekijk meer productvoorbeelden

Materialen

Toegepaste materialen met productvoorbeelden en informatie over productietechnieken

Cases

Voorbeelden van recent uitgevoerde projecten met opdrachtgevers